Kenmerken van een vergrote prostaat en wat u moet doen

De prostaat begeeft zich onder de blaas en om de urinebuis heen. De prostaat is in feite een klier en in het geval van een prostaat een orgaan die zorgt voor de productie en het afscheiden van prostaatvloeistof. Prostaatvloeistof zorgt ervoor dat zaadcellen in leven blijven en is een hulpmiddel bij het vervoeren van zaadcellen bij een zaadlozing. Zoals nu duidelijk is geworden is de prostaat van groot belang voor de vruchtbaarheid.

Waarom en wanneer wordt een prostaat groter en is het een probleem?

De prostaat heeft een bepaalde grote. bij het ouder worden krijgen veel mannen te maken met het geleidelijk aan groter worden van een prostaat. dit is normaal voor mannen die 40 jaar en ouder zijn. Een vergrote prostaat is niet voor iedereen een probleem. Toch zijn er mannen die wel zeker last ondervinden door het groter worden van de prostaat. Vooral als men 50 jaar en ouder is wordt de kans op problemen door een vergrote prostaat steeds groter. Een vergrote prostaat is dus een gebeuren dat optreed bij het ouder worden van een man. Waarom een vergrote prostaat een probleem gaat worden is omdat de prostaat rondom de urinebuis zit. Wat dus kan gebeuren is dat de urinebuis dicht wordt geduwd. Zo wordt het steeds moeilijker om de urine uit de plasbuis te persen. Als plassen steeds langer duurt en de urinestraal van kracht afneemt zou dat dus heel goed veroorzaakt kunnen zijn door een vergrote prostaat.

Wat te doen als je last ondervindt van een vergrote prostaat?

Als je het idee krijgt dat je prostaat aan het vergroten is en je krijgt er last van. Blijf er niet mee rond lopen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk het probleem te bespreken met een deskundige. In een vroegtijdig stadium is het namelijk nog goed te behandelen. Voor meer informatie over o.a. verschillende kenmerken en klachten van een vergrote prostaat en prostaatkanker behandeling kunt u informatie winnen bij bijv. Top Medical Care die daarin gespecialiseerd is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s